Dirty Eight…

Het is nu dik een maand geleden dat ik 38 werd (achtenfuckingdertig alweer, fucking shit), ik blijf het een beetje gek vinden om uit te spreken want zo oud voel ik me nog lang niet.
Ik heb het ouder worden nog steeds niet helemaal onder de knie hoor!
Soms kom ik mensen tegen die ik al een hele lange tijd niet heb gezien en het eerste dat mij dan opvalt is dat sommige van deze mensen echt een heel stuk ouder zijn geworden (veel ouder dan dat ik gevoelsmatig ben ook al zijn we van dezelfde leeftijd) en niet alleen wat uiterlijk betreft.
Dit kan verschillende redenen hebben…
Life kicks ass in many ways…
Sommige krijgen power van wat het leven naar hun toe heeft gegooid en sommige gaan kapot (er zit vaak niets tussen merk ik)
Ik vraag me dan af of dit te maken heeft met de mensen er omheen (de mensen om je heen horen je natuurlijk op te pikken daar waar jij onderuit dreigt te gaan) of dat het ligt aan de persoon zelf (vaak door het bewust blijven hangen in negativiteit door sommige zaken tot in den treuren te blijven herhalen bijvoorbeeld)
Tijdens zo’n “het leven is niet leuk” gesprekje (waarvan ik dacht dat het een hoi/doei gesprekje zou zijn) raak ik me er altijd van bewust dat mijn empathische vermogen wel degelijk een deuk heeft opgelopen in die 38 jaren.
Het stemmetje in mijn hoofd onderbreekt regelmatig degene die tegen mij aan staat te praten (soms tot op het punt dat ik merk dat ik eigenlijk alleen m’n eigen stemmetje hoor praten, heeeel vervelend en verwarrend)
Als ik wakker schrik uit dat stemmetje (oh kut! waar ging het ook alweer over, fuck!) en het verhaal weer probeer op te pikken realiseer ik me vaak meteen dat ik sta te praten met een kapot exemplaar, ik probeer het gesprek dan een positieve draai te geven door mee te denken of ik probeer de situatie wat luchtiger te benaderen (vaak tegen beter weten in hoor)
Ik doe echt m’n best mee te voelen met alles en iedereen maar ik merk vaak dat dat hetgeen is dat bij mij echt defect is geraakt along the way.
Ik voel het vaker niet dan wel, natuurlijk kun je het soms niet maken om te zeggen dat het je geen flikker interesseert of dat je niet snapt waar ze zo’n drama om maken maar heel af en toe kan ik het niet verbergen en probeer ik (op mijn eigen subtiele manier) uit te leggen dat er (in elk geval voor mij) meer voor nodig is om mij uit het veld te laten slaan.
I’m just living the shit out of my life… en dat… zou iedereen moeten doen!

Omdat mijn verjaardag dus een heel nieuw jaar betekent voor mij, had ik mezelf een aantal spiksplinternieuwe positieve voornemens aangemeten.
In de eerste week na mijn verjaardag werden deze voornemens behoorlijk op de proef gesteld, ik zou me namelijk minder druk maken…
Ik zou nog meer leuke dingen ondernemen en meer investeren in m’n tribe.

Ongeveer een week na mijn verjaardag ontdekte ik een bultje in m’n borst (deze schrik kan ik echt nergens mee vergelijken, deze schrik kan ik alleen maar koppelen aan een heleboel scheldwoorden)
Ik check m’n boobs regelmatig en dit bultje had ik nooit eerder gevoelt, ik wist het zeker. (dan lukt het niet meer om je niet druk te maken)
Na een bezoek aan de huisarts volgde een reeks aan onderzoeken in het ziekenhuis (dat hoort niet bij leuke dingen ondernemen) gelukkig was dit alles op 1 dag gepland en had ik dus ook vrij snel uitsluitsel.
Opgelucht kon ik het ziekenhuis verlaten maar toch ging er door mijn hoofd dat er dus zoveel vrouwen het ziekenhuis uitlopen na deze onderzoeken met een heel ander gevoel (Aha! Empathie! Still got some left)
En dat er dus ook zoveel vrouwen zijn die dit alleen doen.
Ik ben hierin geen moment alleen geweest.
Van huisarts tot ziekenhuis en alle tijd die ertussen zat, mijn tribe heeft me geen moment alleen gelaten.
Bij de huisarts voelde ik me dapper (doordat mijn twisted badass bij me was) en in het ziekenhuis voelde ik me gespannen maar powerfull (doordat ik mijn rockchick ineens in de wachtkamer zag zitten toen ik het kamertje van radiologie uit kwam lopen)
Met in mijn achterhoofd al mijn wicked ladies die met een shitload of zenuwen op mijn belletje of appje zaten te wachten voelde ik me onverslaanbaar (ook wel een beetje gestalkt soms hoor)

Voor mijn gevoel zijn we van 23 mei naar 30 juni gegaan in 3 dagen.
De tijd lijkt soms steeds sneller te gaan.
Ik ben er inmiddels over uit dat de tijd sneller lijkt te gaan als je niet met tijd bezig bent, je jezelf concentreert op dat wat voor jou belangrijk is op dat moment en werkelijk opgaat in leuke momenten.
Ik blijf het raar vinden dat de tijd soms stil lijkt te staan op de momenten die je het liefst zou willen skippen en de tijd lijkt te vliegen op de momenten die voor altijd mogen duren (echt on-fucking-eerlijk)
Ik probeer daarom, om in de momenten waarop de tijd lijkt stil te staan toch een everlasting moment te proppen.
Gewoon iets… maakt geen reet uit wat… als het er maar voor zorgt dat er toch een lachje op je gezicht verschijnt als je eraan terugdenkt.
Hoe donker die periode ook is geweest, dat ene kleine momentje kan je een heel ander gevoel geven over het geheel.
Dat is soms moeilijk, I know… maar daarom is het denk ik zo belangrijk om mensen toe te laten al heb je er helemaal geen trek in.
Juist de mensen om je heen kunnen je helpen die everlasting moments te ervaren.

Iedereen kent en heeft dat soort momenten vast wel, van die momenten die je altijd met je meedraagt, waar je ook bent.
We zijn wat ouder, wat wijzer… But still the baddest chicks in the game.
Ik weet niet wat de toekomst zal brengen.
Liefde of een gebroken hart, vreugde of pijn maar voor nu is het een stralende toekomst.
Ik weet in elk geval zeker dat mijn tribe erbij zal zijn.
Ongeacht wie er nog meer in beeld is mijn tribe gaat nergens naartoe.
Ze geven mij de kans om te zijn wie ik ben.
And I am going to be me, we are going to be us.
Liefdevol, vrolijk, waardevol, magisch… onszelf…
Want… By the grace of God (en in geval van mijn twisted badass en mij, all because of Faith) we are together!

Alles komt altijd goed =)

1 reactie

  1. fleurfleureleur schreef:

    ❤👌 Mooi geschreven en zoooo waar,
    Gelukkig goed nieuws…. Hou van je
    Xxx ❤

    Geliked door 1 persoon

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s